9 mai 2016

CARAMEL

Après demande express de mes collègues de boulot à qui je l'avais fait goûter , voici la recette de la sauce caramel au beurre salé qui va super bien avec les crêpes! Elle est tirée du magazine ELLE à table. J'y ai rajouté un peu de crème parce que bon, je suis normande.

After my coworkers tasted my caramel sauce, they asked me to give them the recipe so here it is.I am proud to give you the recipe for salted caramel sauce that goes so well with crêpes! It is taken from ELLE à table magazine but I added single cream to it because I am from Normandy and this is what we do!

SAUCE CARAMEL AU BEURRE SALE
SALTED CARAMEL SAUCE

INGREDIENTS
240g de sucre en poudre
100g de beurre demi-sel
10cl de lait
5cl de crème liquide

INGREDIENTS
240g caster sugar
100g salted butter
10cl milk
5cl single cream

Verser le sucre dans une casserole et ajouter le beurre coupé en morceaux. Mélanger et laisser fondre à feu doux. Augmenter un peu le feu jusqu'à obtention d'un caramel roux. Oter la casserole du feu et ajouter le lait et la crème. Remettre la casserole sur feu doux pendant 10 minutes et verser dans un pot.

Pour the sugar in a pan and add butter cut into small pieces. Mix it and let it melt on low heat. Increase the heat a little until you get a caramel with the same color showed on photo. Take the pan away from the heat and add milk and single cream. Put the pan back on low heat for 10 minutes and then pour in a jam jar.

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